Hoppa till sidans innehåll

Kållands BK


Kållands BK bildades den 24 september 1971 och var då en sammanslagning av Tolsjö BK och Kållandsö GoIFs bandysektion. Den första styrelsen bestod av Viking Svensson, som var ordförande, Göran Skoglund, vice ordförande, Börje Oskarsson, sekreterare, Stig-Olof Magnusson, kassör, Greger Ulleryd och suppleanterna Lennart Frimodig och Kennet Thorstensson.

Man började direkt samma år att spela seriematcherna på Lidköpings Isstadion men fortsatte även att använda Tolsjö bandygryta för träning och ungdomsmatcher. Seriedebuten skedde i div 3 där man mötte Kartåsens SK och vann med 5-0 och Villis Larsson gjorde premiärmålet. Man slutade sedan på en mittenplacering detta premiärår.

Men säsongen därpå blev det nedflyttning för att säsongen 1974-75 vinna serien och vara tillbaka i div 3. 1979 var det åter dags för nedflyttning men redan 1981 blev det ny serieseger och tillbaka i div 3 igen

1985 lyckades Kållands BK vinna div 3 och ta steget upp i div 2 ledda av spelande tränare Sören Öberg med meriter från allsvenska Villa BK. Det blev totalt hela fem seriesegrar denna säsong då även B-laget, juniorlaget och två pojklag tog hem sina respektive serier. Div 1-vistelsen blev dock kortvarig för det blev omgående respass tillbaka till 2:an.

1995 nådde klubben sin dittills största framgång då man fick spela s k förkval till allsvenskan mot Stångebro men det blev förlust i båda matcherna. Tränare var även nu Sören Öberg men nu kompletterad med en annan f d Villaspelare, Mats Bergqvist.

Klubben har också haft ett damlag i seriespel under perioden 1979 till 1984. Som bäst spelade man kvalmatch till allsvenskan som dock förlorades mot Boltic.

Säsongen 2014-15 spelar Kållands BK i div 1 Västra som är den tredje bandyserien i rangordning i seriesystemet, efter Elitserien och Allsvenskan

Uppdaterad: 26 OKT 2017 19:51 Skribent: Ingemar W/FB
E-post: Adressen Gömd


Råda El.jpg

blobid10.png

 

 Hjertbergs

Svensk fastighetsförmedling

 

Sparbanken Lidköping

 

 


 

 

 

  

Postadress:
Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Besöksadress:
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Kontakt:
Tel: +4651021617
E-post: This is a mailto link

Se all info