Hoppa till sidans innehåll

KK All-Round


KK All-Rounds lag vid tävlingar i Småland 1994
Bakre rad fr v: Mickael Yikalo, Kent Holmberg tränare, Rasmus Holmberg, Nicklas Asplund, Hel El-Nabolsky, Shasmir
Främre rad fr v: Peter Larsson, Tedd Johansson, Muhammed El-Nabolsky   Foto: okänd

Den 8 februari 1935 bildades Kraftsportklubben All-Round av initiativtagarna Arne Johansson, Folke Nordman och Arne Brandt.

Men klubben hade funnits tidigare under andra namn och har sitt ursprung från 1928 då ett gäng grabbar i 14-15 årsåldern fick intresse för boxning efter att de sett en uppvisningsmatch mellan Harry Persson och Nisse Ramm på Framnäs.

Grabbarna hyrde en lokal i en gammal ”kakelfabrik” där de första grunderna i boxning utövades efter en instruktionsbok skriven Av Roland Henzel. År 1930 förenades grabbarna med ett annat gäng som också tränat boxning och så bildades Lidköpings Boxningsamatörer och efter ett par år ändrades namnet till Sportklubben Ringen med boxning, tyngdlyftning och tablågymnastik på programmet.

På våren samma år anordnades en klubbtävling mot Skövde med ett oavgjort resultat som följd. På hösten uppkom en diskussion om att även ta upp brottning på programmet, resultatet blev att man insåg att två så likartade sporter ej gick att förena.

Klubbens nestor Arne Brandt ordnade en lokal hos sin arbetsgivare i ett nedlagt nysilversliperi då denne flyttat till kakelfabriken. Hyran för lokalen var åtta kronor i månaden.

År 1934 försökte man etablera SK Ringen hos Riksidrottsförbundet men namnet var upptaget då Riksidrottsförbundet fått uppgifter att det fanns en förening i Jönköping med det namnet.

1935 beslutades alltså att nybilda klubben och namnet ändrades till nuvarande KK All-Round. Den första styrelsen bestod av ordf Erik Tempo, v ordf Arne Johansson, sekr Folke Nordman, v sekr Arne Brandt, kassör Sven Abrahamsson och materialförvaltare Erland Karlsson

På 1960-1980-talen arrangerades välbesökta boxningsgalor i Idrottens Hus med upp till 1.600 åskådare.

Idag finns en bred och aktiv ungdomsverksamhet i klubben under Lars Rangs ledning.

Några framgångar genom åren:

-          1947 blev Harry Ohlson svensk juniormästare i lättvikt och fick då även NLT-medaljen

-          1954 blev Stig Johansson svensk juniormästare och 1955 blev Stig svensk seniormästare i lätt tungvikt. Stig deltog även i 6 landskamper för Sverige

-          1963 arrangerade KK All-Round en juniorlandskamp mellan Sverige och Danmark där Lars Rang från KK All-Round deltog.

-          1981 blev Anders Wolmsjö svensk juniormästare.

-          1994 vann Peter Larsson diplom-SM, Mickal Yikalo vann både junior-SM och senior-SM samt blev 3:a vid JVM i Aten. Mickael deltog även i ett 10-tal landskamper 1993-95

-          1995 vann Rasmus Holmberg USM

-          2011 Blev Lasse Rang Årets ungdomsledare efter över 45 år som ledare i KK All-Round

Uppdaterad: 28 NOV 2017 17:18 Skribent: Ingemar W
E-post: Adressen Gömd


Råda El.jpg

blobid10.png

 

 Hjertbergs

Svensk fastighetsförmedling

 

Sparbanken Lidköping

 

 


 

 

 

  

Postadress:
Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Besöksadress:
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Kontakt:
Tel: +4651021617
E-post: This is a mailto link

Se all info