Hoppa till sidans innehåll

Gillstads SK


Laguppställning Gillstad SK A-lag 1984
Stående från vänster: Benny Svensson, Leif Löfberg, Björn Gustavsson, Per Schön, Göran Andersson, Kennet Storm,
Rickard Lewerin, Torgny Karlsson.

Knästående från vänster: Thomas Karlsson, Bengt Dahlin, Stig-Olof Storm, Per-Olof Ljungström, Anders Larsson,
Henrik Andersson, Alf Larsson.
Privat foto, okänd fotograf. 

 

Gillstad Sportklubb bildades 1948 hos ”Erland i kiosken” i Gillstad by. Den första styrelsen bestod av ordf Holger Larsson,
v ordf Stig Johansson, sekr Stig-Arne Larsson, v sekr Lennart Andersson, kassör Arvid Johansson, revisorer Martin Ahlberg och Henry Gustavsson.

Det bestämdes att klubbens verksamhet skulle omfatta bandy, orientering och bordtennis. Enligt de första stadgarna fick heller inga ”utsocknes” vara med i föreningen!

Behovet av is att spela på löstes i början med diverse små dammar och så småningom installerades man hemma hos Evert och Lennart (Andersson?) i Västergården. Även här fanns dock begränsningar, tuvor stack upp här och var i isen och det gick ju heller inte att spela efter mörkrets inbrott.

1949 startades arbetet med iordningsställandet av en Bandygryta och detta skedde på en närliggande mosse i Gillstadskogen som kallades Vite Hall.

Så småningom tillkom både belysning och sarg och 1961 byggdes ett riktigt omklädningsrum och då införskaffades också en maskin att skrapa bort snö med.

1965 var Isstadion i Lidköping klar och då förlades seniorlagets seriematcher dit. På Vite Hall fortsatte man att träna och spela pojklagsmatcher ända till 1987 då banan upphörde att användas.

Den första bandymatchen hade ägt rum redan 1947 innan klubben kom till, den spelades i Järpås och förlorades med 12-1.  Den första ”riktiga” matchen efter det att klubben bildats spelades borta mot Särestad och förlorades med hela 19-1.

1958 då klubben firade 10-årsjubileum, lyckades man ta sin första serieseger. 1987 avancerade laget till div 2. Under större delen av 90-talet höll man till i div 3 och då hade man förutom två seniorlag, också fyra ungdomslag i olika åldersgrupper samt knattelag.

År 2002 inleddes samarbete med Svarthalls SK vilket innebar att representationslaget fick namnet Gillstad/Svarthalls SK.
År 2014 utökades samarbetet med Kållands BKs vars B-lagspelare också ingick i laget.

Uppdaterad: 22 NOV 2017 14:48 Skribent: Ingemar W
E-post: Adressen Gömd


Råda El.jpg

blobid10.png

 

 Hjertbergs

Svensk fastighetsförmedling

 

Sparbanken Lidköping

 

 


 

 

 

  

Postadress:
Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Besöksadress:
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Kontakt:
Tel: +4651021617
E-post: This is a mailto link

Se all info