Hoppa till sidans innehåll

BK Wiking


Stående från vänster är det Karl-Gunnar Svensson, Tommy Åhman, Urban Sandgren, Kent Wallin, Lasse Gustavsson, Torbjörn Larsson, Lars Andersson, Håkan Andersson och Olle Carlsson.
Knästående från vänster är Gunnar Nilsson, Lars Olsson, Stig Mouchard, Tord Johansson och Sture Djerf.

Klubben bildades 1933 och är Lidköpings äldsta idag verksamma bandyklubb.

Det första mötet hölls den 5 december på Stommen i Skalunda. Som namn på föreningen antogs Bandyklubben Wiking (det sägs att iden kom från en burk skokräm med samma namn som någon fick syn på!)

Den första styrelsen bestod av
ordf. Evert Ström,
sekr. Nils Larson och
kassör Gustav Eriksson.
Meste ordföranden genom åren har varit Gunnar Thorstensson som höll i klubban i 18 år. Huvudsporten är och har varit bandy men även bordtennis och skidåkning har utövats under olika perioder.

Klubblokalen Gläntan invid Skalunda Hög var från 1949 och till slutet av 80-talet flitigt använd för bordtennis samt möten och sammankomster.

Vid Sandvik, en vik och badplats vid Vänern i Skalunda, anordnades de i bygden välkända hembygdsfesterna från 1948-1968.

Bandygrytan vid Sandvik anlades av 1957 och finns delvis i bruk än i dag när vädret så tillåter. Innan dess höll man till ute på den angränsande sjön. I mitten av 60-talet förlades huvuddelen av matcherna till nya konstfrusna Lidköpings Isstadion och sedan inomhus till Sparbanken Lidköping Arena år 2009

Bandylaget har pendlat mellan div 5 samt div 2, under 80-talet som högts. 1968 spelade man DM-final mot Villa BK men förlorade med 17-0. Sex seriesegrar har hemförts under åren. Verksamheten var som störst under 60-80 talet då det vissa år fanns 3 seniorlag och 5 ungdomslag i bandy.

Några framgångsrika spelare från BK Wiking som senare representerade Villa BK är Mars Svensson som bl.a. deltog i den Villas första SM-final samt Tord Broberg som gjorde flera allsvenska matcher.

Uppdaterad: 22 NOV 2017 14:45 Skribent: Ingemar W
E-post: Adressen Gömd


Råda El.jpg

blobid10.png

 

 Hjertbergs

Svensk fastighetsförmedling

 

Sparbanken Lidköping

 

 


 

 

 

  

Postadress:
Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Besöksadress:
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Kontakt:
Tel: +4651021617
E-post: This is a mailto link

Se all info