FC Corner

FC Corner. Bilden är från 2004 och användes till en affisch.
Bakre raden från vänster: H Henriksen, R Robertsson, J Haraldsson, T Larsson, M Lif, P Hänninen, M Larsson, D Fjällrud, J Karlsson och C Henriksen Keden.
Främre från vänster: H Söderlund, P Gård, J Henningsson, H Johnsson, D Abelsson, R Larsson, P Strützke och R Damjanovic. 

.Det hela började med att krögare Jan Frithz satte ihop ett kompisgäng för att åka ner till Göteborg och spela en Pub-turnering. Detta tyckte alla var riktigt roligt och någon i bussen utbrast ”Frithz du som hittar på massa grejer, att du inte startar ett fotbollslag”.
– Visst, svarade Jan och tänkte, hur svårt kan de va?

Efter hemkomsten gick veckorna och bussresan var glömd, efter ett tag var det någon som lite halvspydigt konstaterade att det där fotbollslaget vi pratade om i bussen blev det inget av!
Då vaknade något upp inom Jan och han tänkte OK, ”då fixar jag ett fotbollslag”!

Sagt och gjort, upp med telefonen och ringde lite kompisar för att kolla hur det funkade. Efter detta åkte Jan och Kjell Larsson till Skövde för att träffa representanter för Västergötlands Fotbollförbund.

Föreningen FC-Corner bildades i januari 2000 och deltog i seriespel 2001 då med ett A-lag i c-reservserien, vann denna serie ganska komfortabelt och var klara för div:6. Då var det väl en del som undrade vad man skulle göra i div.6, det visade sig att frågan var befogad för när säsongen var slut visade det sig att FC Corner skulle spela i Div:5!

Kommande säsong var det nu fler ”föståsigpåare” som vaknade till liv och undrade, vad ska ni i 5:an att göra? Ännu en gång visade det sig att alla hade rätt, Corner hade inte i 5:an att göra… det blev div:4!