Hoppa till sidans innehåll

Trässbergs BK


Under 1920-talet spred sig intresset för fotboll även ut till landsbygdens ungdomar. I Trässberg var det ett gäng grabbar som ville pröva på den nya sporten. Detta föll inte i god jord hos traktens bönder.
Bönderna kunde inte förstå hur deras söner och drängar kunde vara så dumma att de sprang och jagade en boll, när man kunde lägga energin på hederligt arbete.
De unga bönderna på Storebacka, Einar och Halvar Svensson, hade dock förståelse för grabbarna, och upplät en beteshage där man kunde pröva på fotboll.
 En oktoberkväll 1930 samlades femton personer i Karl Björkdals drängkammare på Storebacka, för att bilda en fotbollsklubb. Till ordförande valdes Arne Svanberg och till kassör Arvid Möller. Klubbens namn fick bli Trässbergs Bollklubb.
Till spelplan fick man hyra en bit klövervall av arrendatorn på Stommen, Herman Falk, för tjugofem kronor per år. Till matchdräkt beordrades Svart byxa och ljus skjorta, detta fick spelarna själva ordna.
Första matcherna spelades 1932, då laget mötte N Härene och Skalmeja på bortaplan, det blev storstryk i båda matcherna.
1934 inköptes de första matchtröjorna som var svart- och vitrandiga. På 1940-talet deltog klubben framgångsrikt i pokalserier som anordnades på den tiden. Under åren har Trässbergs BK spelat på olika nivåer i seriesystemet, och olika turneringar, bland annat har klubben vunnit LOFA-turneringen.
Idag 2012 spelar klubben, på sin hemmaarena Trässbergsvallen, i div.5.Uppdaterad: 20 NOV 2013 15:52 Skribent: Folke Brink

 


Råda El.jpg

blobid10.png

 

 Hjertbergs

Svensk fastighetsförmedling

 

Sparbanken Lidköping

 

 


 

 

 

  

Postadress:
Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Besöksadress:
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Kontakt:
Tel: +4651021617
E-post: This is a mailto link

Se all info