Hoppa till sidans innehåll

Götene Idrott


 Idrottsvänner i Götenebygd

Götene och Grästorp är två vita fläckar - ingen av orterna har ett idrottshistoriskt sällskap! Försök har gjorts i Götene ett par gånger, men intresset har dessvärre inte varit tillräckligt stort. Än så länge, i alla fall.Undertecknad är sedan 10-15 år medlem i Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap.

Nu har positiva steg tagits för att inom föreningen ta ett samlat grepp om Göteneidrotten.I föreningens utmärkta museum i Kylanderskolan - besök gärna! ordinarie öppet vardagar 8-12 - finnes en liten avdelning av vad som finns kring idrotten i Götene, och vi har även fått en flik på hemsidan, som du som läser detta klickat dig fram till.

Idrottslivet inom Götene kommuns gränser har mycket att lyfta fram, inte minst blev detta klart för mig under min mångåriga tid som reporter på Götene Tidning, där en del av mitt jobb var att skriva sportkrönikor.

Arne Selmosson förstås. Undertecknad tog initiativ till det minnesmärke som finns i anslutning till Centrumhuset i Götene och som invigdes i september 2009 -men det finns så mycket mer! Cykelkubben, orienteringen, simningen, för att nämna några exempel.

Jag är av Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap utsedd som kontaktperson för Göteneidrotten inom föreningen. Har ni som förening eller enskild person material att bidra med till hemsidan eller museet, vänligen kontakta undertecknad

Med vänlig hälsning
Fredrik Larsson 
e-post This is a mailto link

Uppdaterad: 04 SEP 2018 16:08 Skribent: Fredrik Larsson
Epost: This is a mailto link

 

 Logo Läckö Kinnekulle

Hjertbergs

Svensk fastighetsförmedling

Sparbanken Lidköping


ICA Supermarket Lidköping

  

 

 

  

Postadress:
Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Besöksadress:
Kylanderskolan
531 50 Lidköping

Kontakt:
Tel: +4651021617
E-post: This is a mailto link

Se all info